Mikrolainoilla apua kehitysmaiden naisyrittäjille

Mikrolainoilla apua kehitysmaiden naisyrittäjille

olli No Comment
Liiketoiminta

Tyttöjen ja naisten koulutus on eräs tärkeimmistä keinoista poistaa köyhyyttä. Tästä syystä kehitysmaiden naisyrittäjille annettavat mikrolainat ovatkin oivallinen tapa auttaa kehitysmaiden naisia työllistämään itse itsensä ja luotsaamaan samalla koko perheensä ja parhaimmillaan jopa koko kyläyhteisönsä pois köyhyydestä. Jo pienellä summalla voi saada kehitysmaassa aikaan suuria tekoja! Kerromme tällä sivulla muutaman tällaisen esimerkin.

Muutaman vuohen hankkiminen voi auttaa pelastamaan koko perheen köyhyydestä

Moni kehitysmaassa asuva nainen on ostanut mikrolainan turvin vuohia. Vuohi onkin oivallinen valinta, koska se antaa lihansa lisäksi erittäin ravintorikasta maitoa. Vuohi on myös nopeasti lisääntyvä eläin, joten muutama vuohi voikin melko nopeasti lisääntyä kokonaiseksi vuohilaumaksi. Kaiken lisäksi vuohi on melko helppohoitoinen ja vähään tyytyvä eläin, joten se selviytyy melko karuissakin olosuhteissa. Vuohilauman omistaminen nostaa niiden omistajaa muiden silmissä arvoasteikossa melko korkealle, mikä auttaa parantamaan koko perheen sosiaalista asemaa.

Ompelukoneen hankkiminen auttoi kehitysmaassa asuvaa naista perustamaan ompelualan yrityksen

Mikrolainan turvin hankittu ompelukone auttoi erästä kehitysmaassa asuvaa naista perustamaan ompelualan yrityksen. Pikku hiljaa hän hankki koneita lisää ja pystyi näin tarjoamaan työtä useammalle kylänsä naiselle. Naisten saatua työtä heidän tyttärensä pääsivät kouluun, minkä ansiosta tyttöjen tulevaisuudennäkymät ovat entistä valoisammat. Ompelukoneen hankkimisella oli siis kauaskantoiset vaikutukset koko kyläyhteisölle. Ompelukoneen hintaa voidaan pitää todella pienenä hintana näin suuresta muutoksesta!

Hae

Yritysten yleisö

quality-orange