Yrittäjän haasteet koronaepidemian aikana

Yrittäjän haasteet koronaepidemian aikana

olli No Comment
Yleinen

Maailmaa riepotteleva koronaepidemia on aiheuttanut monia haasteita myös yrittäjille. Haasteet riippuvat hieman siitä, millaisella alalla yritys toimii, mutta lähes kaikilla aloilla on koettu jonkinlaisia haasteita. Tämä artikkeli pureutuu yrittäjän kokemiin haasteisiin ja tarjoaa niihin sopivia ratkaisuvaihtoehtoja.

Toimintakiellot ja -rajoitukset

Osa yrittäjistä on kohdannut suoranaisia toimintakieltoja epidemian eri vaiheissa. Esimerkiksi ravintoloita ja elokuvateattereita on suljettu tai niiden toimintaa on rajoitettu. Yrittäjälle tilanteet ovat olleet raskaita ja osa yrityksistä on joutunut sulkemaan ovensa.

Suurten tapahtumien järjestäminen on ollut pitkään jäähyllä ja esimerkiksi useita konsertteja ja urheilutapahtumia on jouduttu perumaan. Esimerkiksi Antti Tuisku on kertonut, kuinka hänen pitkään suunnittelemansa ja valmistelemansa keikka jouduttiin lopulta perumaan. Tilanne oli harmillinen, mutta Antti käänsi lopulta haastavan tilanteen edukseen. Kerromme myöhemmin kuinka.

Kadonneet asiakkaat

Monet yritykset ovat menettäneet epidemian vuoksi asiakkaita. Osa asiakkaista on kadonnut kiristyneen taloustilanteen vuoksi. Epidemia on aiheuttanut paljon lomautuksia ja työttömyyttä ja monilla työtehtävät ovat muutoin vähentyneet. Tämä on aiheuttanut kotitalouksissa pelkoa esimerkiksi perheen taloudellisesta tulevaisuudesta. Tällaisessa tilanteessa moni pyrkii lopettamaan kaiken ylimääräisen kuluttamisen, jotta raha riittäisi asuntoon, ruokaan ja muuhun välttämättömään.

Toinen syy kadonneisiin asiakkaisiin löytyy koronapelosta. Moni asiakkaista ei ole uskaltanut koronan pelossa käydä esimerkiksi kampaajalla tai kosmetologilla.

Mikä neuvoksi?

Haastavassa tilanteessa osa yrittäjistä on onnistunut selviytymään luovien ratkaisujen avulla sekä mukauttamalla omaa toimintaansa vallitsevaan tilanteeseen. Monet toiminnot ovat siirtyneet entistä enemmän nettiin ja esimerkiksi Macbook kauppa on käynyt vilkkaana asiakkaiden hankkiessa kotiinsa tarpeellista elektroniikkaa.

Esimerkiksi edellä mainittu Antti Tuisku alkoi järjestää konsertteja verkon kautta, kun hänen suuri ja pitkään suunniteltu konserttinsa jouduttiin perumaan. Osa ravintoloista taas on alkanut tarjota ruoka-annoksia kotiinkuljetuksella ja osa on mukauttanut tuotevalikoimaansa aloittamalla esimerkiksi suojamaskien myynnin. Luovuus on ollut valttia tässä haastavassa tilanteessa!

Yrittäjät ovat myös saaneet erilaisia taloudellisia tukia, kuten yrittäjän työttömyysturvaa vallitsevan tilanteen vuoksi. Yrittäjän kannattaakin selvittää, olisiko hän oikeutettu tarjolla oleviin koronatukiin, jotka voivat auttaa häntä selviämään taloudellisesti haastavasta tilanteesta.

Hae

Yritysten yleisö

quality-orange