Yrittäjyys on nyt helpompaa kuin koskaan

Yrittäjyys on nyt helpompaa kuin koskaan

olli No Comment
Yleinen

Haluaisitko ryhtyä yrittäjäksi? Onneksi olkoon, olet varsin hyvään aikaan liikkeellä, sillä yrittäjyys on nyt helpompaa kuin koskaan ennen! Siinä, missä yrityksen perustaminen on ennen ollut varsin suuri ja jopa pelottavakin askel, joka on vaatinut suuria määriä rahallista panostusta ja riskinottoa, on yrittäminen nykyään tehty aivan äärettömän helpoksi. Yrittäjäksi ryhtyminen käy käden käänteessä, ja parhaillaan kyse onkin vain yksinkertaisesti muutamasta klikkauksesta.

Aikaisemmin, vielä muutamia vuosikymmeniä sitten, yrittäjyys on ollut suuri riski. Tuolloin yrittäjien määrä on ollut varsin pieni, eikä moni uskaltanut lähteä yrittämään. Vielä tuolloin yrittäjäksi ryhtyminen vaati usein suuria rahallisia ponnistuksia, sillä yrittäjäksi ryhtyäkseen oli muun muassa hommattava yritykselle toimitilat, työntekijät sekä paljon, paljon muuta. Nykyisin tämä on monellakin tapaa huomattavasti helpompaa – mutta miten tämä on mahdollista? Helposti. Yksinkertaisesti ratkaisu tähän on ollut internet.

Monet yritykset toimivat nykyisin pelkästään netissä

Nykyisin ei ole enää ollenkaan pakollista, että yrityksellä on omat fyysiset toimitilansa. Itse asiassa vuonna 2020 suurin osa yrityksistä toimii jo täysin internetissä ilman fyysisiä toimitiloja. Tämä tarkoittaa yritykselle huomattavasti pienempiä menoja, sillä enää nykyään ei tarvitse huolehtia yrityksen fyysisten toimitilojen aiheuttamista menoista, kuten tilavuokrista, sähkölaskuista, vesilaskuista ja työntekijöiden palkoista. Tämä puolestaan heijastuu lähes sellaisenaan yrityksen tuotteiden ja palveluiden hintoihin, jotka ovat netissä huomattavasti kivijalkaliikkeitä pienemmät.

Onko yrittäjäksi ryhtyminen suuri riski?

Vaikka yrittäjyys onkin suuri askel ja saattaa kuulostaa hyvinkin pelottavalta, ei se Suomessa enää tosiasiassa ole niin riskialtista kuin voisi kuvitella. Muista, että aina saatavilla olevat yrityslainat auttavat sinua selviämään läpi vaikeidenkin kausien yrittäjänä ja tekemään suuriakin hankintoja. Nykyään aloitteleva yrittäjä saa nimittäin valtiolta starttirahan, joka pitää huolta yrittäjän perustulosta yrityksen ensimmäisten vuosien ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että voit turvallisesti yrittää ilman pelkoa siitä, että ajaudut taloudelliseen ahdinkoon heti yrittäjyyden alkumetreillä. Starttirahakauden jälkeen yrityksesi onkin jo niin hyvässä nousuvaiheessa, ettet enää edes edes tarvitse apua, vaan huomaat, että kaikki alkaa liikkumaan eteenpäin omalla painollaan.

Hae

Yritysten yleisö

quality-orange