Yrittäjyys on paras tapa tavoitella omia unelmia

Yrittäjyys on paras tapa tavoitella omia unelmia

olli No Comment
Yleinen

Suomalainen työelämä on muutosten kourissa. Hallitukset peräjälkeen ovat toitottaneet, kuinka Suomessa vallitsee valtava työvoimapula, jonka valtaosa puolueista pyrkii avaamaan suomalaisia työmarkkinoita ulkomaille. Tutkimustieto kuitenkin osoittaa, että työvoimapulasta kärsitään vain tietyillä aloilla, erityisesti maataloudessa ja rakennusalalla.

Työvoimapulan taustalla on usein myös palkkataso. Moni yhtiö palkkaa mieluummin ulkomailta hankittua halpaa työvoimaa, kuin maksaa suomalaisen palkkatason mukaista palkkaa. Tämän takia Suomessa esimerkiksi rakennusalalla ja palvelualalla on paljon työttömiä ammatti-ihmisiä. Jokainen suomalainen tietää myös, että verotus on Euroopan korkeinta, ja vain harva onnistuu säästämään kylliksi palkastaan vaurastuakseen. Palkansaaja voi tietenkin pitkäjänteisesti sijoittaa varallisuuttaan, mutta tämä tarkoittaa usein sitä, että hän pääsee nauttimaan työnsä hedelmistä vasta eläkeiässä. Kenties juuri näistä syistä yrittäjyys on muodostunut entistä suositummaksi vaihtoehdoksi monille ihmisille. Yrittäjyys kannattaa aina. Tässä muutama syy siihen.

Olet oman itsesi herra

Moni valitsee yrittäjyyden puhtaasti vapauden tunteen takia. Yrittäjyys tarjoaa mahdollisuuden olla oman itsensä herra. Yrittäjänä pomo ei hengitä niskaan tai työkaverit komentele.

Omien unelmien toteuttaminen

Jokaisella meistä on unelmia, ja jokainen haluaa kokea oman työnsä mielekkääksi ja merkityksellisesti. Yrittäjyyden avulla työntekijälle voi tarjoutua mahdollisuus kehittyä juuri sillä alalla, jonka hän valitsee. Yrittäjien keskuudessa onkin hyvin yleistä, että esim. rakas harrastus on kääntynyt yrittäjyydeksi.

Mahdollisuus vaurastua

Moni valitsee yrittäjyyden puhtaasti sen takia, että yrittäjänä on mahdollisuus rikastua. Oman yritystoiminnan kasvattaminen ja laajentaminen on monen alkavan yrittäjän päämäärä. Yrittäjänä yrityksen voitto kuuluu omistajalle eli yrittäjällä, jolloin yrityksen menestyessä jää yrittäjälle enemmän käteen voitosta.

Rahoitusmahdollisuudet ovat parantuneet

Yrittäjien rahoitusmahdollisuudet ovat paremmat kuin koskaan aikaisemmin. Aiemmin Edullinen laina on ollut omien käsien ulottumattomissa, mutta nykyään yrittäjien ulottuvilla on monenlaisia rahoitusinstrumentteja. Tämän lisäksi yrittäjiä tuetaan muulla tavalla, ja erilaisia maksuttomia neuvontapalveluita löytyy käytännössä miltei joka kunnasta. Tämä johtuu siitä, että myös valtio haluaa tukea uusien yritysten perustamista.

Hae

Yritysten yleisö

quality-orange